cupra formentor prijs

Cupra Formentor Prijs: Wat Krijg je voor je Geld?

Geschreven door: Rick

|

|

Tijd om te lezen 2 min

Tijdens onze uitgebreide test van de Cupra Formentor hebben we de verschillende prijsklassen en bijbehorende uitrustingen onder de loep genomen. Deze sportieve SUV biedt verschillende varianten die elk hun eigen unieke kenmerken en voordelen hebben. Van de instapmodellen tot de krachtigste uitvoeringen, we bekijken wat je kunt verwachten voor de prijs van een Cupra Formentor. Laten we beginnen met een overzicht van de kosten en de bijbehorende specificaties.

Wat kost de Cupra Formentor?


De prijs van de nieuwe Cupra Formentor varieert afhankelijk van de uitvoering die je kiest. Het instapmodel, de Cupra Formentor V, begint bij ongeveer €49.990 en heeft een 2.0-liter turbocharged viercilindermotor met 140kW. De sportievere VZ-versie kost rond de €54.990 en biedt een vermogen van 180kW. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in een plug-in hybride, is de Formentor e-Hybrid beschikbaar vanaf ongeveer €46.990 voor de 204 pk versie, en €54.990 voor de krachtigere 245 pk VZ Tribe Edition.


mazda cx 60 takumi prijs

Prijs en Specificaties van de Cupra Formentor

De Cupra Formentor is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, elk met zijn eigen prijs en uitrustingsniveau. De basisuitvoering, de Formentor V, begint bij ongeveer €49.990 en wordt aangedreven door een 2.0-liter turbocharged viercilindermotor met 140kW. Dit model biedt een goede balans tussen prestaties en prijs, met standaard vierwielaandrijving en een zeventraps automatische transmissie.


De Cupra Formentor VZ prijs

De Formentor VZ, een sportievere variant, kost rond de €54.990 en heeft een krachtigere motor die 180kW levert. Dit model is uitgerust met grotere 19-inch wielen en voorwielaandrijving, wat zorgt voor een dynamischer rijgedrag.


De Cupra Formentor VZe prijs

Voor degenen die een plug-in hybride prefereren, biedt de Formentor VZe een combinatie van een 1.4-liter turbo benzinemotor en een elektromotor, goed voor een totaal vermogen van 180kW en een prijs van ongeveer €62.990. Deze variant biedt een elektrische actieradius van maximaal 58 kilometer, ideaal voor korte ritten binnen de stad. De hybride aandrijflijn, de dynamic chassis control en de vooruitziende cruise control zijn een aantal functionaliteiten die de elektrische range verhogen.


De Cupra Formentor VZx prijs

Aan de top van het gamma staat de Formentor VZx, geprijsd rond de €63.990. Dit model heeft de krachtigste motor met 228kW en standaard vierwielaandrijving. Het is uitgerust met luxueuze functies zoals verwarmde sportstoelen, een high-end Beats geluidssysteem, en een handsfree elektrische achterklep.


Elk model van de Cupra Formentor komt met een standaard vijfjarige garantie en drie jaar gratis onderhoud, wat bijdraagt aan de lange termijn waarde van de auto. Kortom, ongeacht welke uitvoering je kiest, de Cupra Formentor biedt een uitstekende mix van prestaties, comfort en technologische snufjes die de prijs rechtvaardigen.


Wat krijg je terug voor deze prijs?


De Cupra Formentor biedt veel waar voor zijn geld, ongeacht de gekozen uitvoering. Alle modellen zijn standaard uitgerust met hoogwaardige materialen, een 12-inch touchscreen infotainmentsysteem, adaptieve cruise control en een digitaal instrumentenpaneel. De sportievere VZ-modellen voegen hier grotere wielen en krachtigere motoren aan toe. 

De plug-in hybride varianten bieden daarnaast een elektrische actieradius van maximaal 58 kilometer, wat ideaal is voor kortere ritten binnen de stad. De sportieve prestaties van de cupra formentor zijn door de dubbele koppeling en de digital cockpit uitstekend. 


Cupra Formentor e-Hybrid Prijs


De Cupra Formentor e-Hybrid is een aantrekkelijke optie voor wie op zoek is naar een efficiënte en krachtige SUV. De basisversie met 204 pk kost ongeveer €46.990, terwijl de VZ e-Hybrid met 245 pk rond de €54.990 ligt. Deze plug-in hybrides combineren een 1.4-liter turbobenzinemotor met een elektromotor en bieden een goede balans tussen prestaties en brandstofefficiëntie. De laadtijd voor de batterij bedraagt ongeveer 3 uur en 40 minuten aan een wallbox, en de elektrische actieradius is tot 58 kilometer.

cupra formentor actieradius

Ook Interessant